Ancelotti: 'Ook zonder Ronaldo kunnen we Barça verslaan'

Reacties

Het is nog altijd onduidelijk of Cristiano Ronaldo woensdagavond in de bekerfinale tegen Barcelona in actie kan komen. Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti heeft goede hoop dat de Portugese superster op tijd is hersteld van zijn spierblessure om in actie te komen, maar is wel voorzichtig met hem.

Ancelotti: 'Ook zonder Ronaldo kunnen we Barça verslaan'

'Hij boekt elke dag vooruitgang, dus vlak hem nog niet uit', vertelt Ancelotti in Spaanse media. Toch zal de Italiaanse oefenmeester niet alles op alles stellen om zijn vedette klaar te stomen. 'We zullen geen enkel risico nemen', aldus Ancelotti, die verder behalve de Portugese vedette mogelijk ook Sergio Ramos en Marcelo moet missen door lichte blessures. De twee verdedigers trainden zondag apart van de spelersgroep.

Ronaldo ontbrak tijdens de laatste twee competitieduels van De Koninklijke en bleef in de return van de kwartfinale in de Champions League tegen Borussia Dortmund op de bank. Real Sociedad en Almería waren getuige twee 4-0 overwinningen ook bij afwezigheid van Ronaldo geen partij voor De Koninklijke, maar het 2-0 verlies in Dortmund baarde wel enigszins zorgen. De vorm van Barça is echter veel schrijnender met 1-0 nederlagen tegen Atlético en Granada.

En dus vindt Ancelotti dat de Clásico tegen Barça ook zónder de winnaar van de Gouden Bal tot een goed einde moet worden kunnen gebracht. 'Cristiano wordt altijd gemist, maar het is echt niet zo dat de spelers zeggen: O mijn God, wat moeten we zonder hem? Ze weten ook zonder hem hoe ze wedstrijden moeten winnen. De bekerfinale is bovendien een mooi podium voor iemand anders om de show te stelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.