'Natuurlijk is Ronaldo nu niet tevreden'

Reacties

Het blijft een veelbesproken onderwerp in Spanje: het blessureleed van Real Madrid-superster Cristiano Ronaldo. Zijn trainer Carlo Ancelotti ontkende dat de Portugees met een ernstige kwetsuur te kampen heeft.

'Natuurlijk is Ronaldo nu niet tevreden'

Door knieklachten en vervolgens hamstringpijntjes liet Ronaldo de laatste twee duels van De Koninklijke schieten. Real won in La Liga met 4-0 bij Real Sociedad, maar ging in de Champions League met 2-0 onderuit bij Borussia Dortmund. Dat was wel net genoeg om de halve finale te bereiken. Daarin kwam Bayern München als opponent uit de koker tijdens de loting van vrijdag.

'We gaan geen risico's nemen', liet Ancelotti vrijdag weten dat Ronaldo voor het duel van zaterdagavond met Alméria nog niet speelklaar is. Of hij woensdag van de partij is in de bekerfinale tegen Barcelona is nog de vraag.

Ancelotti: 'Daarvoor moeten we nog enkele dagen afwachten. Ik heb met Cristiano gesproken en uiteraard is hij niet tevreden. Dit is immers een belangrijke periode in het seizoen. Maar we gaan geen risico's nemen. Als hij niet honderd procent is voor de finale, zal hij niet spelen.'

Boze tongen in Spanje beweren zelfs dat het Champions League-heenduel met Bayern (22 april) te vroeg komt voor Ronaldo. 'Het feit dat we nog hopen hem in de bekerfinale te kunnen opstellen, bewijst dat het niet om een zware blessure gaat', zegt Ancelotti. 'Het is nu aan hem om te herstellen en zich te verzorgen. Wanneer hij fit is, zal hij weer op het veld staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.