Real beleeft tegen Almería ideale generale voor Clásico

Reacties

Waar Barcelona eerder deze zaterdagavond een pijnlijke misstap maakte in en tegen Granada, heeft Real Madrid twee uur later eenvoudig afgerekend met Almería: 4-0. Ook zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo was de nummer negentien van de Primera División geen partij voor De Koninklijke, die daardoor de tweede plaats overneemt van de aartsrivaal.

Real beleeft tegen Almería ideale generale voor Clásico

Barcelona had met een zege op Granada de koppositie tijdelijk voor zich kunnen opeisen, maar vindt zichzelf na een rampzalig verlopen week terug op de derde plaats met één punt minder dan de Madrileense titelconcurrenten. En dat terwijl koploper Atlético zondag nog in actie komt tegen Getafe en de 33ste speelronde dus kan afsluiten met vier punten meer dan Barça.

De manier waarop Real zaterdagavond korte metten maakte met Almería stak af in schril contrast met de manier waarop de Catalanen tegen een 1-0 nederlaag aanliepen in Andalusië. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti spoelde de nare bijsmaak van het verlies in Dortmund (0-2), dat wel goed was voor de halve finale in de Champions League, met groot gemak weg.

De afwezigheid van Cristiano Ronaldo was nauwelijks merkbaar. Hier legt Gareth Bale aan voor de 2-0.
De afwezigheid van Cristiano Ronaldo was nauwelijks merkbaar. Hier legt Gareth Bale aan voor de 2-0.

Vóór rust drukte alleen Angel di María dat in de score tot uitdrukking met een gekruld schot in de verre hoek, na rust stonden de treffers van Gareth Bale en Isco symbool voor de Madrileense suprematie. Bale schoot raak na een knappe één-twee tussen Di María en Karim Benzema, terwijl Isco afrondde na twee vlijmscherpe kapbewegingen.

Omdat invaller Álvaro Morata er vijf minuten voor tijd ook nog 4-0 van maakte, boekte Real voor de derde keer op rij een competitiezege met minimaal vier goals verschil. Het is de ideale aanloop naar de bekerfinale van woensdag tegen Barcelona, dat met heel wat minder zelfvertrouwen zal afreizen naar Valencia voor de derde Clásico van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.