Granada deelt nieuwe tik uit aan Barcelona

Reacties

Drie dagen na de pijnlijke uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League tegen Atlético Madrid heeft Barcelona ook op bezoek bij Granada geen indruk kunnen maken. De middenmoter uit Andalusië deelde de ooit zo onaantastbare Catalaanse tiqui-taca-machine een nieuwe tik uit door met 1-0 te winnen. Ook Lionel Messi kon de misstap niet voorkomen.

Granada deelt nieuwe tik uit aan Barcelona

Messi begon in tegenstelling tot het duel met Atlético, toen hij vrijwel onzichtbaar was, weer in de punt van de aanval. Ook nu slaagde de viervoudig Wereldvoetballer van het Jaar er niet in zijn reputatie waar te maken. Een kwartier na rust was hij nog het dichtst bij een treffer, toen hij een vrije trap richting de kruising stuurde. Doelman Orestis Karnezis gaf echter geen krimp.

En dat gold niet alleen voor de Griekse sluitpost. Ook de tien veldspelers van Granada waren vastbesloten Barcelona in de geest van Atlético het leven zuur te maken. Na een vroege goal van Yacine Brahimi, die optimaal gebruikmaakte van de ruimte in de gelegenheidsdefensie van Barcelona, knokte de huidige nummer dertien van Spanje zich naar de overwinning.

Pedro keerde tegen Granada terug in de basiself maar kon tot zijn grote frustratie niets forceren.
Pedro keerde tegen Granada terug in de basiself maar kon tot zijn grote frustratie niets forceren.

Zoals wel vaker dit seizoen wist de ploeg van trainer Gerardo Martino zich daar geen raad mee. Controleur Sergio Busquets moest achterin de geblesseerden Marc Bartra en Gerard Piqué vervangen, terwijl Xavi rust kreeg. Met Alex Song en Cesc Fabregas naast Andrés Iniesta op het middenveld en Pedro, Messi en Neymar in de spits deed Barça weinig met het vele balbezit.

Tekenend was dat Martín Montoya als opkomende rechtsback in de eerste helft de gevaarlijkste Catalaan was. Ook de wapenfeiten in de tweede helft waren op een hand te tellen. Na de vrije trap van Messi kwam alleen Neymar in de slotfase nog twee keer dicht bij de gelijkmaker. Omdat ook Messi vlak voor tijd meters over kopte bleef die uit, waardoor Barcelona alweer de vierde competitienederlaag van dit kalenderjaar leed.

Atlético kon daardoor niet alleen in de Champions League een tik uitdelen aan de Catalaanse grootmacht, met een zege op Getafe kan de vechtmachine van trainer Diego Simeone het gat op de Spaanse ranglijst tot vier punten vergroten. Ook Real Madrid kan langszij komen. De Koninklijke heeft nu nog twee punten minder, maar speelt om 22.00 uur thuis tegen Almería.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.