Onzichtbare Messi krijgt er flink van langs in Spaanse pers

Reacties

De Spaanse pers heeft donderdagochtend geen goed woord over voor de prestatie die Lionel Messi leverde tegen Atlético Madrid. De vaak bewierookte Argentijn hield een dramatisch rapport over aan de met 1-0 verloren kwartfinale in de Champions League.

Onzichtbare Messi krijgt er flink van langs in Spaanse pers

Messi faalt normaal gesproken nooit in cruciale wedstrijden, maar in Estadio Vicente Calderón was hij voor het eerst sinds lange tijd volledig onzichtbaar in het shirt van Barcelona. De Argentijn kwam - los van twee kansen in het begin van de wedstrijd - op de rechterflank totaal niet in het spel voor en leek zelfs niet bereid zich bovenmatig in te spannen.

Lionel Messi.
Lionel Messi.

Officiële statistieken van de UEFA wijzen uit dat Messi tijdens het zinderende duel met Atlético 6,8 kilometer aflegde. Afgezet tegen de 12,3 kilometer die matchwinnaar Koke in de benen had én de 5,3 kilometer die Barcelona-keeper José Manuel Pinto liet optekenen is dat een even bizar als zorgwekkend aantal. De Spaanse media, met die uit Madrid voorop, maakten daarom gretig melding van de ongekend dramatische cijfers van Messi.

Atlético Angstgegner
Atlético Madrid was lange tijd een lievelingstegenstander van Messi. In zijn eerste vijftien officiële krachtmetingen met Los Rojiblancos was de aanvaller een ware plaag en liet hij twintig doelpunten en twee assists noteren. Zijn prestaties en dadendrang leverden hem in 2009 in Vicente Calderón zelfs een staande ovatie op van Atlético-fans.

In de laatste zes officiële duels is er van een Messi-effect echter totaal geen sprake meer: geen enkele goal, geen enkele assist, een gemiste strafschop en slechts één overwinning vormen de treurige balans van de Argentijn tegen de vechtmachine van trainer Diego Simeone.

Van alle clubs waartegen Messi ooit in het veld trad heeft hij alleen tegen Chelsea een nóg mindere balans. Tegen de Londenaren bleef zijn invloed op het scoreverloop in acht officiële duels en bijna elf uur voetbal beperkt tot twee schamele assists.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.