Alleen keuring weerhoudt Wuytens van transfer naar AZ

Reacties

Als Stijn Wuytens de medische keuring doorstaat, maakt de 26-jarige middenvelder de overstap van Willem II naar AZ. Dat meldt de Alkmaarse Eredivisie-club donderdagochtend op de eigen website.

Alleen keuring weerhoudt Wuytens van transfer naar AZ

AZ heeft met Willem II al een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Wuytens, die zelf ook tot overeenstemming is gekomen met de Noord-Hollanders over een meerjarig contract. In Tilburg loopt de verbintenis van de Belgische linkspoot komende zomer af, waardoor een winterse overgang voor de Tricolores de enige manier is om nog wat geld te vangen voor hun aanjager.

De bij PSV opgeleide Wuytens kwam in de zomer van 2013 naar Willem II, waar hij zich ontpopte tot onmisbare kracht in de ploeg van trainer Jurgen Streppel. De afgelopen anderhalf jaar miste de voormalig jeugdinternational geen enkele wedstrijd in de Eredivisie. In 52 duels was hij goed voor drie doelpunten en zeven assists.

'Uiteraard hadden we graag gezien dat Stijn nog bij ons was gebleven, hij is voor een ons een zeer belangrijke speler. Echter is in zijn overeenkomst is een gelimiteerde transfersom opgenomen en AZ was bereid deze te betalen. Op zo'n moment is een overstap onvermijdelijk,' licht technisch manager Carlos Aalbers toe op de Willem II-website.

De ex-speler van De Graafschap en Beerschot AC is voor AZ de eerste winterse versterking. Eerder verhuurde de nummer drie van vorig seizoen al wel Guus Hupperts aan Willem II, waar Wuytens zijn broer Dries achterlaat. In Alkmaar komt de Belg zijn neef Jan tegen, maar de dertigjarige verdediger is op een zijspoor beland bij de ploeg van John van den Brom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.