Van den Brom moet roeien met de riemen die hij heeft

Reacties

AZ-trainer John van den Brom zit defensief niet ruim in zijn keuzes. De hoofdcoach heeft namelijk nog geen vervanger mogen verwelkomen voor de naar FC Augsburg vertrokken Jeffrey Gouweleeuw. Toch heeft hij zijn ideale basisformatie 'redelijk vaststaan' in aanloop naar het duel met Roda JC Kerkrade.

Van den Brom moet roeien met de riemen die hij heeft

De Alkmaarse nummer twaalf van de Eredivisie had het vertrek van Gouweleeuw wel zien aankomen. 'Zijn wens was om te vertrekken en als er een club komt die kan voldoen aan de dingen die de club wil, kun je het niet nog eens tegenhouden', doelde Van den Brom op het veto dat de club tijdens de zomerse transferwindow nog uitsprak.

Gouweleeuw zadelde Van den Brom echter wel met een probleem op, want centrumverdedigers zijn dun gezaaid in Alkmaar. 'Derrick Luckassen is op dit moment zijn logische vervanger, want we hebben eigenlijk maar twee centrale verdedigers, met Ron Vlaar en Derrick', gaf de hoofdcoach - die de geblesseerde Jop van der Linden nog moet missen - de ernst aan van het aantrekken van een extra verdediger.

Op de rit
Roda JC is wat dat betreft een stuk slagvaardiger. De Kerkradenaren trokken in deze winterse transferperiode al vijf nieuwe spelers aan. 'Daardoor weet ik alleen niet wat ik kan verwachten', blikte Van den Brom vooruit op het uitduel van zaterdagavond (19.45 uur) met de nummer vijftien van de ranglijst. 'Roda begon heel goed aan het seizoen, maar is daarna wat teruggezakt. Het is nu afwachten hoe de tweede seizoenshelft voor hen eruit gaat zien.'

Van den Brom is positief gestemd over de kansen van zijn eigen ploeg. 'We zijn bezig om het weer op de rit te krijgen', doelde hij op de ietwat tegenvallende eerste seizoenshelft, waarin slechts negentien punten werden verzameld in zeventien speelronden. 'Het elftal staat nu redelijk vast voor mij. Hoe de tegenstander daar tegenover staat, zien we zaterdag wel. We moeten het samen doen en daar moeten we in verbeteren. Zowel verdedigend als aanvallend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.