Gouweleeuw per direct van AZ naar FC Augsburg

Reacties

Jeffrey Gouweleeuw verruilt AZ voor FC Augsburg. De aanvoerder van de Alkmaarders tekent een meerjarig contract bij de club uit de Bundesliga.

Gouweleeuw per direct van AZ naar FC Augsburg

Gouweleeuw (24) had in Alkmaar nog een contract tot medio 2018, maar liet de laatste tijd al aan de clubleiding doorschemeren toe te zijn aan een stap hogerop. FC Augsburg zag Gouweleeuw twee keer aan het werk in de Europa League, waarin de Duitsers in de poule zaten met de Alkmaarders.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts zegt met de komst van Ron Vlaar - hij werd vlak voor de winterstop al vastgelegd voor de rest van het seizoen - al ingespeeld te hebben op de transfer. 'Maar we zijn natuurlijk altijd aan het kijken of we ons kunnen versterken', zei hij via het clubkanaal van de Alkmaarders.

Gouweleeuw werd in 2013 overgenomen van SC Heerenveen. In 87 competitieduels scoorde hij vier keer voor AZ, waaronder de gelijkmaker tegen FC Utrecht (2-2) in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Bij Augsburg, de nummer twaalf in Duitsland, treft hij Ragnar Klavan (ex-AZ) en de Nederlander Paul Verhaegh.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.