Boymans en Vlaar vieren rentree met spectaculaire remise

Reacties

Ruud Boymans heeft bij zijn rentree in de Eredivisie meteen heel wat losgemaakt. Hij leidde met zijn treffer een hectische slotfase in, waarna AZ en FC Utrecht uiteindelijk op 2-2 eindigden.

Boymans en Vlaar vieren rentree met spectaculaire remise

De prachtige kopbal waarmee de Limburger op aangeven van Sean Klaiber plotseling gelijkmaakte (1-1), kwam voor de Alkmaarders op een uiterst zuur moment. Een minuut daarvoor leek met Robert Mühren namelijk een andere invaller beslissend te zijn, maar scheidsrechter Bas Nijhuis oordeelde dat Guus Hupperts daarbij buitenspel liep en keurde de op het oog zuivere goal af.

In plaats van 2-0 was het dus 1-1, waarna Sébastien Haller nog meer zout in de wonden strooide door Rajko Brezancic te snel af te zijn (1-2). Keeper Robbin Ruiter hield Mühren met een geweldige reflex nog van de gelijkmaker af, maar moest uiteindelijk toch toezien hoe Jeffrey Gouweleeuw hem vanaf de stip passeerde (2-2), zijn derde rake penalty in vier dagen.

Utrecht blaakte al van het vertrouwen in aanloop naar het duel. Drie zeges in de Eredivisie, waaronder het duel met lijstaanvoerder Ajax, brachten de Domstedelingen in de subtop van de Eredivisie. En door een grote overwinning op Achilles '29 (0-5) bereikte het elftal van Erik ten Hag ook de laatste acht in het bekertoernooi. Ook economisch gezien zou de club daar de vruchten van kunnen plukken, want enkele clubs bereiden een miljoenenbod voor op spits Haller.

EK-selectie
Mogelijk was het dus de laatste wedstrijd voor Utrecht van Haller, die via een mooie transfer wellicht ook stiekem kan hopen op een plekje in de EK-selectie van Frankrijk. Alsof dit allemaal door zijn hoofd spookte, hielp Haller na een paar minuten een onwaarschijnlijk grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Via Yassin Ayoub en Christian Kum kreeg de Fransman de bal op een paar meter van het doel op een presenteerblaadje, maar schoot hij op keeper Gino Coutinho.

Gezien de verhoudingen in het eerste kwartier leek een doelpunt van Utrecht ook in de lucht te hangen. Patrick Joosten schudde Mattias Johansson eenvoudig van zich af, maar schoot rakelings naast. Een geplaatst schot van Nacer Barazite belandde in de handen van de alerte Coutinho. Waar AZ zich door de afgekeurde treffer van Mühren ongetwijfeld bestolen voelde, had Utrecht veel meer uit zijn sterke openingsfase moeten halen.

Trainer John van den Brom geeft Ron Vlaar aanwijzingen, rechts wordt het doelpunt van Mattias Johansson gevierd.
Trainer John van den Brom geeft Ron Vlaar aanwijzingen, rechts wordt het doelpunt van Mattias Johansson gevierd.

Lang leek AZ, waar Ron Vlaar na bijna tien jaar terugkeerde in de defensie, daarna af te stevenen op een regelmatige overwinning. Johansson ging onbedoeld een één-tweetje aan met Utrechter Timo Letschert, waarna hij de bal met links vanaf de rand van de zestienmeter binnen krulde. Een voorsprong die bijna werd verdubbeld toen Vincent Janssen een corner doorkopte, maar wederom Ruiter met een reflex knap redde.

Boymans, die na ruim een jaar blessureleed weer zijn eerste minuten maakte in de Eredivisie, deed vlak voor tijd echter wat er van hem verwacht werd. Na de spectaculaire slotfase zullen beide ploegen het gevoel hebben dat er meer had ingezeten, maar als de stofwolken zijn weggetrokken kunnen ze waarschijnlijk ook wel leven met het resultaat dat over de hele wedstrijd gezien de verhoudingen het beste weerspiegelt. Utrecht is nu zevende in de Eredivisie, AZ elfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.