Ook Haps verlengt contract bij AZ

Reacties

In navolging van Thomas Ouwejan heeft ook Ridgeciano Haps zijn verbintenis met AZ verlengd. De 22-jarige linksback ligt nu vast tot de zomer van 2019.

Ook Haps verlengt contract bij AZ

Haps wordt beloond voor de ontwikkeling die hij dit seizoen heeft doorgemaakt. De linksback, die in 2013/14 nog voor zes maanden werd verhuurd aan Go Ahead Eagles, dwong een basisplek af in het elftal van trainer John van den Brom.

'We zijn erg blij met de verlenging van het contract van Ridgeciano Haps', zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de AZ-site. 'Hij is één van de meest talentvolle linkervleugelverdedigers van Nederland. We bouwen zo al aan het geraamte van ons toekomstige elftal. Mooi dat jongens uit de eigen opleiding daarin een belangrijke rol spelen.'

Haps zelf is ook blij dat hij een nieuw contract heeft gekregen bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. 'Ik ging dit seizoen lekker, ik speelde elke week en het ging elke week beter. Nu word ik daarvoor beloond. Als kleine jongen kwam ik bij AZ en het was m’n droom een vaste basisplaats te veroveren. Het is een heerlijk gevoel dat ik die nu heb.'

Haps vliegt vandaag met de selectie van AZ naar het trainingskamp in Spanje, waar Jeffrey Gouweleeuw later arriveert. De verdediger is voor de tweede keer vader geworden. Jeugdexponenten Pantelis Hatzidiakos en Ouwejan maken net als Levi Garcia (18) deel uit van de 26-koppige groep die naar Estepona vertrekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.