Ajax treft Lyon in halve finale Europa League

Reacties

Bij de loting voor de halve finale van de Europa League is Ajax gekoppeld aan Olympique Lyon. Celta de Vigo en Manchester United strijden om het andere ticket voor de eindstrijd.

Ajax treft Lyon in halve finale Europa League

Ajax speelde vier keer eerder in Europees verband tegen Lyon, dat eerder dit seizoen twee keer won van AZ in de knock-outfase van de Europa League. Zowel in het seizoen 2002/03 als in 2011/12 waren de Fransen tegenstander in de groepsfase van de Champions League. In 2002 won Ajax thuis (2-1) en uit (0-2), negen jaar later eindigden beide duels in 0-0.

Bij het huidige Lyon staat Memphis Depay onder contract, maar de aanvaller is niet speelgerechtigd tegen Ajax. Depay kwam in de eerste seizoenshelft namens zijn vorige club Manchester United al uit in Europa.

Ajax - Olympique Lyon wordt overigens niet gespeeld op 4 mei, maar een dag eerder op woensdag 3 mei. De gemeente Amsterdam verzocht de UEFA het duel een dag te verplaatsen vanwege Nationale Dodenherdenking. De return staat voor donderdag 11 mei op het programma. In de finale op 24 mei in Stockholm speelt de winnaar van het tweeluik tussen Ajax en Lyon thuis tegen Celta of United.

Halve finale Europa League seizoen 2016/17
Ajax - Olympique Lyon
Celta de Vigo - Manchester United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.