Ajax niet te stuiten sinds afgang bij FK Rostov

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Een van de meest interessante confrontaties van deze speelronde is die tussen SC Heerenveen en Ajax van zondag.

Ajax niet te stuiten sinds afgang bij FK Rostov
Speelronde: 14
Aftrap: zondag 27 november, 14.30 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

• Hoewel SC Heerenveen de laatste drie Eredivisie-wedstrijden niet won, stonden de Friezen voorafgaand aan deze speelronde nog zeer knap vierde. Ajax bezette de tweede plaats, op slechts twee punten van koploper Feyenoord.

• De wedstrijd tussen SC Heerenveen en Ajax werd in Eredivisie-verband 24 keer eerder afgewerkt in Friesland. De thuisploeg slaagde er zes keer in om de Amsterdammers pootje te lichten. Twaalf keer trok Ajax aan het langste eind en zesmaal kwam er geen winnaar.

• Als we wedstrijden in De Arena meerekenen, dan is Ajax al veertien competitieduels met SC Heerenveen zonder nederlaag. In die serie hoefden de hoofdstedelingen ook maar drie remises toe te staan.

• Met SC Heerenveen en Ajax staan er twee clubs tegenover elkaar die tot nu toe in elke Eredivisie-wedstrijd tot scoren kwamen. Na dertien speelrondes gold dat voor slechts één andere club: FC Utrecht.

Vorig seizoen won Ajax met 0-2 bij SC Heerenveen.
Vorig seizoen won Ajax met 0-2 bij SC Heerenveen.

• SC Heerenveen koestert dit seizoen nog een ongeslagen status in thuiswedstrijden. Ajax kan zich beroepen op het feit dat het in uitduels nog zonder nederlaag is.

• Bij de Friezen manifesteert Henk Veerman zich als supersub. De aanvaller trof dit seizoen al drie keer doel als invaller, net zo vaak als Robert Mühren van AZ.

• Ajax is inmiddels al zeventien officiële wedstrijden zonder verliesbeurt. De laatste keer dat de equipe van coach Peter Bosz onderuit ging, was op 24 augustus. FK Rostov was destijds met 4-1 te sterk in de play-offs van de Champions League.

• Na dertien speelrondes was Ajax de enige club die in elke Eredivisie-wedstrijd minimaal één minuut een voorsprong heeft gekoesterd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.