El Ghazi weer trefzeker, einde aan imposante reeks Almere

Reacties

VVV-Venlo blijft dankzij een zege op Almere City FC in het spoor van Jupiler League-koploper MVV Maastricht. Bij Jong Ajax onderscheidde banneling Anwar El Ghazi zich weer.

El Ghazi weer trefzeker, einde aan imposante reeks Almere

Jong Ajax- Telstar 2-1
El Ghazi heeft zich opnieuw laten gelden bij Jong Ajax. De verbannen aanvaller had maandag al een hoofdrol vertolkt tegen Jong FC Utrecht. Vier dagen later was hij tegen Telstar opnieuw een van de opvallende gezichten bij de Amsterdamse beloftes. El Ghazi opende kort voor rust na een fraaie solo de score, waarna Frenkie de Jong nog voor het rustsignaal de marge verdubbelde.

Telstar kwam vroeg in de tweede helft terug via Denis Mahmudov. Doelman Tim Krul ging niet geheel vrijuit bij de aansluitingstreffer, maar kon uiteindelijk wel zijn eerste zege op Nederlandse bodem als clubspeler verwelkomen. De gasten uit Velsen waren namelijk niet in staat de Newcastle United-huurling opnieuw te verschalken. Aan de andere kant verzuimde basisdebutant Justin Kluivert in de slotfase de wedstrijd te beslissen na voorbereidend werk van El Ghazi.   

MVV Maastricht – FC Den Bosch 3-0
MVV Maastricht heeft de status van koploper van de Jupiler League waargemaakt tegen FC Den Bosch. Joeri Schroijen zette de thuisploeg in De Geusselt halverwege de eerste helft op voorsprong door de bal door de benen van keeper Kees Heemskerk te schieten. Met enig fortuin besliste Thomas Verheijdt na bijna een uur het duel in het voordeel van MVV, dat via Dyon Gijzen het Bossche leed vergrootte. De Maastrichtse club behield dankzij de zege de koppositie in de Jupiler League.

Almere City FC – VVV-Venlo 0-2
VVV-Venlo heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Almere City FC, dat na acht overwinningen op rij weer in het stof moest bijten. De Limburgse gasten kregen bij de openingstreffer nog de hulp van doelman Chiel Kramer, die zich verkeek op de vrije trap van Clint Leemans.

Vito van Crooy bracht na bijna een uur de Almeerse defensie in verlegenheid. Het antwoord van de thuisploeg op de twee VVV-treffers bleef achterwege, zodat Almere City de topper verloor en zo pas op de plaats moest maken. VVV bleef op één punt van koploper MVV.

FC Volendam – Jong PSV 1-0
Yannick van Osch moest tegen FC Volendam flink aan de bak om zijn doel schoon te houden. De goalie van Jong PSV hield lang stand, maar moest na bijna een uur een antwoord schuldig blijven op de inzet van Kevin van Kippersluis. Voor de Noord-Hollandse gastheren was het een verdiende voorsprong, die de basis bleek voor de overwinning. Met de drie punten vindt de formatie van trainer Robert Molenaar weer de aansluiting bij de grote subtop, waar Jong PSV wat terrein moet prijsgeven op de Limburgse topploegen.

SC Cambuur - NAC Breda 3-1
SC Cambuur heeft de opmars verder voortgezet. De Friese formatie was te sterk voor NAC Breda, dat door de nederlaag in Leeuwarden voorlopig genoegen moet nemen met de elfde plaats. Het verschil werd gemaakt in de tweede helft. Sander van de Streek, die ook de score had geopend, en Jamiro Monteiro maakten het verschil voor Cambuur. David Faupala tekende voor de NAC-goal.

Overige uitslagen:
RKC Waalwijk – De Graafschap 2-1
Helmond Sport – Fortuna Sittard 1-0
FC Eindhoven – FC Dordrecht 2-1
FC Oss – Jong FC Utrecht 4-2
Achilles '29 – FC Emmen 0-4

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.