Advies El Ghazi aan Kluivert: 'Gewoon schijt hebben'

Reacties

Justin Kluivert kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste basisoptreden voor Jong Ajax. De zeventienjarige zoon van Patrick Kluivert mocht op De Toekomst tegen Telstar (2-1) negentig minuten meedoen.

Advies El Ghazi aan Kluivert: 'Gewoon schijt hebben'

'Dat was wel zwaar ja, ik ben de A1 gewend', gaf Kluivert toe tegenover Voetbal International. Doordat onder anderen Mateo Cassierra, Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri donderdagavond met de hoofdmacht van Ajax meededen in het Europa League-duel met Panathinaikos (2-0) ontstond er ruimte in de selectie van trainer Marcel Keizer voor Kluivert.

'Ik hoorde vandaag pas dat ik erbij zat. Dus ik kon nog snel mensen appen, maar mijn vader kon bijvoorbeeld niet meer overkomen', vertelde het talent, dat in april zijn krabbel zette onder een driejarig contract bij de Amsterdammers. Zijn eerste negentig minuten in de Jupiler League smaken naar meer. 'Ik had het zwaar, maar voel wel dat ik het niveau aankan. Ik hoop er nu vast bij te komen.'

Kluivert begon tegen Telstar als linksbuiten, maar wisselde al snel van kant met Anwar El Ghazi. 'Ik vind het mooi om met Anwar samen te spelen. Hij kwam van tevoren naar me toe en zei: "Gewoon schijt hebben en acties maken", al is dat voor hem wel makkelijker dan voor mij', lachte Kluivert.

El Ghazi, die zelf na een fraaie solo voor de 1-0 zorgde, gaf in de slotfase de beslissende treffer op een presenteerblaadje aan Kluivert, maar die kreeg de bal er niet in. 'Hij kwam nét achter me, heel erg balen. Dat was het perfecte basisdebuut geweest. Maar ik ben nu ook heel trots', aldus Kluivert. (Lentin Goodijk)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.