Kluivert Jr. geniet van debuut: 'Echt een topgevoel'

Zijn uitstekende vorm in de A1 werd vrijdagavond beloond toen Justin Kluivert zijn profdebuut mocht maken. De aanvaller kon niet voorkomen dat Jong Ajax met 1-0 verloor bij MVV Maastricht.

Woensdag liet de zoon van Patrick Kluivert zich nog zien tijdens het uitduel met FC Volendam Onder-19. Met twee doelpunten en drie assists was hij voor een groot deel verantwoordelijk voor de ruime overwinning: 0-6. Vrijdag behoorde hij voor het eerst tot de selectie van Jong Ajax en aan het begin van de eerste helft kreeg hij het sein om warm te lopen. 'Ik was heel blij toen de trainer me dat vertelde.'

En in de 67ste minuut was het zover. Het talent kwam binnen de lijnen voor Gino Dekker. 'Dat was echt een topgevoel', vervolgde Kluivert Jr. op de clubwebsite. 'Voetballen voor veel publiek is heel wat anders en dat voel je meteen. Er kwam natuurlijk gezonde spanning bij kijken maar dat was meteen verdwenen toen ik het veld in kwam.'

Marcel Keizer, trainer van Jong Ajax, vond het een logische wissel halverwege de tweede helft van de wedstrijd in De Geusselt. 'Justin is een creatieve en talentvolle speler die een goal kan maken en dat hadden we nodig. Hij heeft het erg goed gedaan voor zijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal. Dat we uiteindelijk de wedstijd niet wonnen lag zeker niet aan hem.'

'Dat zijn mooie woorden van de trainer, die me veel vertrouwen geven. We zullen zien waar het schip uiteindelijk strandt', besloot Kluivert, die hoopt in de voetsporen van zijn vader te treden. Die kwam als speler van Ajax tot vijftig doelpunten in 97 wedstrijden en speelde daarna voor onder meer AC Milan en Barcelona. Ook scoorde Kluivert Sr., die nu werkzaam is voor Paris Saint-Germain, liefst veertig keer voor het Nederlands elftal.