Lammers matchwinner bij Jong PSV, Ajacieden onderuit

Jong PSV mag zich ook na de zevende speelronde in de Jupiler League koploper noemen. De beloftenploeg rekende af met FC Dordrecht en zag concurrent Jong Ajax punten verspelen.

Jong PSV – FC Dordrecht 3-2
In de zevende speelronde zocht FC Dordrecht nog altijd naar de eerste competitiezege en dat op bezoek bij koploper Jong PSV, waar de zeventienjarige Armando Obispo debuteerde. De openingstreffer van Pablo Rosario was een vroege domper voor de bezoekers, die vervolgens veerkracht toonden. De Schapenkoppen gingen namelijk met een voorsprong rusten. Michael Chacon was trefzeker met een afstandsschot, terwijl Jafar Arias scoorde met zijn hak: 1-2.

Met ervaren krachten als Siem de Jong en Simon Poulsen in de basis kwam de ploeg van trainer Pascal Jansen al vroeg in de tweede helft met een antwoord. Dat Sam Lammers verantwoordelijk was voor de gelijkmaker mag geen verrassing heten. De negentienjarige spits van de Eindhovenaren verkeert in bloedvorm en onderstreepte dat later in de wedstrijd ook nog met de 3-2 tegen Dordrecht.

De lijstaanvoerder moest vlak na de tweede goal van Lammers in de 58ste minuut verder met tien man door een rode kaart voor Dante Rigo, maar trok de voorsprong over de streep.

MVV Maastricht – Jong Ajax 1-0
De Amsterdammers reisden als nummer twee van de Jupiler League af naar Maastricht, waar MVV op zoek ging naar de tweede thuiszege van het seizoen. Het was echter lang wachten op goals in De Geusselt. Zo lang, dat Jong Ajax-coach Marcel Keizer besloot de zeventienjarige Justin Kluivert, de zoon van Patrick, zijn debuut in het profvoetbal te gunnen. De jonge aanvaller kwam in de 67ste minuut binnen de lijnen.

Ook de debutant kon het verschil niet maken voor Jong Ajax. Joeri Schroijen deed dat aan de andere kant wel. De 25-jarige verdediger hielp MVV vijf minuten voor het laatste fluitsignaal aan de 1-0 en uiteindelijk ook de zege.

FC Volendam – Jong FC Utrecht 2-2
Jong FC Utrecht won dit seizoen nog maar één keer, maar bleek wel een stugge tegenstander voor FC Volendam. Al kende de thuisploeg een voortvarende start. Uit een voorzet van Daniel van Son zette Jack Tuyp Volendam in de twaalfde minuut op voorsprong.  Kristoffer Peterson, die in de eerste Eredivisie-wedstrijd van FC Utrecht dit seizoen nog inviel, hielp de beloftenploeg kort na rust langszij.

Volendam kreeg kansen, raakte via Gyliano van Velzen de paal en kreeg halverwege de tweede helft waar het naar zocht. Weer was het voorbereidende werk van Van Son, weer was Tuyp trefzeker. Het was niet het slotakkoord, want dat kwam op naam van Darren Rosheuvel. Hij benutte in de 84ste minuut een strafschop en bepaalde de eindstand zo op 2-2. Kees Kwakman haalde het laatste fluitsignaal niet, hij kreeg bij een opstootje na de gelijkmaker rood.

RKC Waalwijk – NAC Breda 2-4
Mounir El Allouchi opende van grote afstand de score in de Brabantse derby. Lang kon NAC niet van die voorsprong genieten. Vanaf de strafschopstip bracht Pieter Langedijk de stand in de 43ste minuut in evenwicht.

Na rust was het aan NAC. Cyriel Dessers hielp de uitploeg vroeg in de tweede helft weer aan een voorsprong. RKC kwam terug via routinier Fred Benson, maar bleef het antwoord op de late treffers van de debutant Shane O'Neill en Fisayo Adarabioyo schuldig.

FC Oss – FC Eindhoven 6-2
Het vertrek van Tom Boere deed zich vrijdagavond bij FC Eindhoven extra voelen. Waar de 23-jarige aanvaller vorig seizoen voor de Eindhovenaren maar drie keer trefzeker was in de Jupiler League, daar was de ex-Ajacied tegen zijn oude club direct goed voor een hattrick. Met dank aan drie goals van Boere en twee treffers van Fatih Kamaci nam Oss eenvoudig afstand van Eindhoven, dat via Fries Deschilder nog wel op voorsprong was gekomen op bezoek bij de provinciegenoot. Ook aan de goal van Mart Lieder hadden de Eindhovenaren weinig.  Richard van der Venne tekende in de extra tijd nog voor de 6-2.

Periodetitel
Na zeven wedstrijden volgen Volendam, NAC en MVV in het kielzog van Jong PSV in de strijd om de eerste periode. De nummer twee in de stand na negen wedstrijden neemt de periodetitel over van de PSV'ers, als die dan nog bovenaan staan.