'Advocaat verschijnt niet meer op trainingsveld Feyenoord'

Reacties

Dick Advocaat zal niet meer druk gebarend op het trainingsveld van Feyenoord te zien zijn. Trainer Giovanni van Bronckhorst en zijn assistent Jan Wouters geven er de voorkeur aan dat de als adviseur aangetrokken Hagenaar zich op de achtergrond houdt.

'Advocaat verschijnt niet meer op trainingsveld Feyenoord'

De manier waarop Advocaat vorige week na zijn entree de regie nam tijdens de oefensessies op Varkenoord zorgde voor veel commotie. Zelf begrijpt de eerder dit seizoen bij Sunderland opgestapte coach die niet. 'Ja, de eerste twee dagen ben ik in de buurt van Giovanni geweest op het trainingsveld', legt Advocaat uit aan De Telegraaf. 'Het lijkt me logisch dat je gaat kijken hoe Giovanni traint, hoe hij communiceert met de spelersgroep en hoe de verhoudingen liggen als je hulp wordt ingeroepen.'

Zijn nadrukkelijke aanwezigheid moet niet als diskwalificatie van Van Bronckhorst worden gezien. 'Giovanni is hoofdtrainer van Feyenoord en bepaalt wat er gebeurt. Hij maakt zijn eigen keuzes en dus ook de opstelling', aldus Advocaat, die vorige week vrijdag voor het laatst zijn gezicht liet zien op de training. Woensdagochtend meldde de 68-jarige oud-bondscoach zich wel in de trainerskamer in De Kuip om bij te praten met de staf. Vanaf nu zal zijn rol als adviseur daartoe beperkt blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.