Bilal wil kritiek met steun van Advocaat doen verstommen

Reacties

Feyenoorder Bilal Basaçikoglu is net als veel ploeggenoten de laatste weken regelmatig mikpunt van hoon, nu de Rotterdammers al zeven competitiewedstrijden op rij verloren. De aanvaller noemt de kritiek terecht, maar heeft - mede door de komst van adviseur Dick Advocaat - goede hoop dat er betere tijden aankomen.

Bilal wil kritiek met steun van Advocaat doen verstommen

Basaçikoglu is de laatste drie weken weer basisspeler na een periode met enkel invalbeurten, maar kon in die optredens het vertrouwen van trainer Giovanni van Bronckhorst nog niet echt terugbetalen. 'Het is de kunst voor mij om het verschil te maken, zoals ik tegen PEC Zwolle (3-1 nederlaag, red.) had kunnen doen', treurde de buitenspeler voor de camera van de NOS nog wat na over de meest recente verliespartij.

'Ik heb eerlijk gezegd liever dat ik op de bank zit en het met de club goed gaat, dan dat ik speel en we verliezen. Het is een beetje dubbel, want nu ik speel, wil ik natuurlijk ook een overwinning boeken. We hebben er alle vertrouwen in dat dat zondag gaat gebeuren, want we trainen goed. Maar het moet op het veld gebeuren.'

Advocaat nam Basaçikoglu in aanloop naar het thuisduel met Roda JC Kerkade even apart. 'Ik denk dat hij nog wel weet wie ik was, omdat ik met SC Heerenveen nog wel eens tegen PSV heb gespeeld toen hij daar hoofdtrainer was. Hij had het nog over die wedstrijd en wat ik toen goed deed en wat nu minder gaat. Zo vindt hij dat ik meer gebruik moet maken van mijn snelheid', vertelde de regelmatig bekritiseerde aanvaller.

'Je moet de kritiek naast je neer kunnen leggen en de goede dingen eruit pakken. Ik lig in ieder geval niet wakker van de kritiek', vervolgde Basaçikoglu, 'en ik spreek niet alleen met Advocaat. Ik spreek ook met andere spelers, de trainer of assistent Jean-Paul van Gastel. Advocaat geeft - met al zijn ervaring - wel wat extra tipjes, dingen die je nog nooit hebt gehoord en waar je over na gaat denken. Dat zijn de kleine dingen die je sterker maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.