Gudde heeft ontslag Van Bronckhorst nooit overwogen

Reacties

Algemeen directeur Eric Gudde zegt niet weg te lopen voor zijn verantwoordelijkheden, nu Feyenoord zich in een sportieve crisis bevindt. De aangekondigde acties van supporters keurt hij echter af.

Gudde heeft ontslag Van Bronckhorst nooit overwogen

'Ik hoop in elk geval dat het op een fatsoenlijke manier gebeurt. Op een wedstrijddag denk ik niet dat het de spelers helpt', zegt Gudde in De Tafel van Kees over de protestmars die de fans voor aanvang van het thuisduel met Roda JC Kerkrade (16.45 uur) houden. De Rotterdammers verloren zeven keer op rij. 'Maar onze doelstelling dit seizoen kan nog steeds gerealiseerd worden', benadrukt hij.

'Onze ambitie is om de hoogste prijzen spelen, het kampioenschap en de KNVB-beker. De doelstelling is echter Europees voetbal halen', verduidelijkt hij. 'Zeven keer op rij verliezen is natuurlijk onverteerbaar voor een club als Feyenoord. Ik begrijp dat mensen zich dan uiten.'

Gudde krijgt het verwijt dat er weinig verbeterd is onder zijn bewind de laatste jaren. 'Wat er organisatorisch gebeurt, dat zien de mensen niet. Van min 43 miljoen naar plus 15 miljoen, dat is volgens mij niet een financieel trucje. Bovendien is het pas negentien maanden geleden dat we van de rode naar de zwarte cijfers zijn gegaan. Pas sinds dat moment konden we binnen onze spelregels investeren in spelers.'

De positie van trainer Giovanni van Bronckhorst is onomstreden, herhaalt Gudde nog maar eens. 'Het ervaringspunt was zijn minste competentie, dat wisten we toen we hem aanstelden. We hebben nooit overwogen afscheid te nemen.' Maatregelen zijn er wel genomen: de ervaren Dick Advocaat (68) is sinds deze week aan de staf van Feyenoord toegevoegd als adviseur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.