Feyenoord strikt Advocaat als adviseur Van Bronckhorst

Reacties

Feyenoord heeft Dick Advocaat bereid gevonden om de technische staf onder leiding van Giovanni van Bronckhorst te ondersteunen. De 68-jarige Hagenaar gaat de trainer per direct van adviezen voorzien.

Feyenoord strikt Advocaat als adviseur Van Bronckhorst

'Ik doe dit vooral omdat ik een band heb met Giovanni', licht Advocaat zijn keuze toe. De ervaren trainer gaat zijn taken op de achtergrond vervullen, meldt de club op de website. Het is dus niet de bedoeling dat hij op het veld komt te staan.

Eerder werd al bekend dat de Rotterdammers met Advocaat in gesprek waren. Van Bronckhorst speelde tussen 1998 en 2001 onder Advocaat bij Glasgow Rangers en tussen 2002 en 2004 bij het Nederlands elftal.

'Toen ik afgelopen maandagochtend door Martin van Geel werd benaderd met de vraag of ik deze rol wilde gaan vervullen, stond ik daar direct positief tegenover', aldus Advocaat, die Feyenoord liet weten geen vergoeding te willen ontvangen voor zijn werkzaamheden.

Advocaat trainde naast Glasgow onder meer Borussia Mönchengladbach, Zenit Sint-Petersburg, AZ, PSV en Sunderland, waar hij in oktober opstapte. Als bondscoach had hij de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, Rusland, België en Servië onder zijn hoede en was hij actief op twee EK's en twee WK's.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.