AC Milan straft fouten Lazio genadeloos af

Reacties

AC Milan heeft op bezoek bij Lazio handig geprofiteerd van slordigheden van de thuisploeg. Dankzij treffers van Andrea Bertolacci, Philippe Mexès en Carlos Bacca boekte trainer Sinisa Mihajlovic een 3-1 zege op zijn voormalige werkgever.

AC Milan straft fouten Lazio genadeloos af

De Servische coach van de Rossoneri kwam in zijn spelersloopbaan tot 177 optredens voor Lazio en maakte 27 goals voor de Romeinen. In de Italiaanse hoofdstad vulde Mihajlovic zijn prijzenkast met onder meer één landstitel en één eindzege in de UEFA Cup.  Bij Lazio is zijn dertienjarige zoon Dusan tegenwoordig actief als ballenjongen. Een andere tiener had zondagavond een belangrijkere functie: de zestienjarige Gianluigi Donnarumma verdedigde wederom het Milan-doel.

Waar de onervaren Italiaan een rustige avond beleefde, kan dat niet gezegd worden van zijn 32-jarige landgenoot Federico Marchetti. De sluitpost ging opzichtig in de fout bij de openingstreffer van Andrea Bertolacci. De keeper had veel moeite met een stuiterend schot van Alessio Cerci, waardoor Bertolacci in de rebound eenvoudig voor 0-1 kon tekenen.

Ook bij de tweede treffer van de bezoekers ging Marchetti niet vrijuit. Uit een vrije trap van Giacomo Bonaventura verdubbelde Mexès - amper een minuut in het veld als vervanger van de aan zijn hoofd geblesseerd geraakte Alex - de marge met een harde kopbal. De uitgekomen Lazio-doelman tastte volledig mis. Bij de derde goal van Milanese makelij kon de onfortuinlijke sluitpost zich minder verwijten. Bonaventura stuurde Carlos Bacca met een pass door het hart van de Lazio-defensie alleen op doel af en de Colombiaan faalde niet.

Zo leidde de invalbeurt van Ricardo Kishna in eerste instantie tot niets. Met nog een klein half uur te spelen kwam hij als eerste Nederlander binnen de lijnen. Lazio-verdedigers Wesley Hoedt en Edson Braafheid bleven de hele wedstrijd op de bank en Mihajlovic gunde op zijn beurt bankzitter Nigel de Jong geen speeltijd. De beperkte Nederlandse inbreng resulteerde met nog zo'n vijf minuten te spelen nog wel in een eretreffer voor de thuisploeg. Kishna verschalkte Donnarumma met een schot in de korte hoek: 1-3.

Door de eenvoudige zege klimt AC Milan over Lazio heen. De Rossoneri stijgen naar plaats zes, terwijl de ploeg van de aan zijn knie geblesseerde Stefan de Vrij het met plek zeven moet doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.