Minimalistisch Inter maakt Roma onschadelijk in topper

Reacties

In een strijd om de koppositie is Internazionale in eigen huis te sterk gebleken voor AS Roma. De Nerazzurri hadden wederom aan één treffer genoeg (1-0).

Minimalistisch Inter maakt Roma onschadelijk in topper

Na een half uur kwam het horrorscenario voor Roma uit: Inter nam de leiding. De equipe van trainer Roberto Mancini had in deze jaargang in zes van de tien duels namelijk genoeg aan één treffer om een zege in de wacht te slepen. Keeper Wojciech Szczesny bleek niet opgewassen tegen een afstandsschot van Gary Medel, die de bal in de linker benedenhoek plaatste. De aangever was Stevan Jovetic, die het in de frontlinie zonder aanvoerder Mauro Icardi moest doen. De Argentijn bleef de hele wedstrijd op de bank.

Samir Handanovic hield dit seizoen in zes van de tien competitieduels de nul en vervulde in de topper een ware heldenrol. De Sloveense sluitpost redde meer dan eens op miraculeuze wijze. Dat Roma de status van meest scorende ploeg in Stadio Giuseppe Meazza geen kracht bijzette, was met name te wijten aan Mohamed Salah en Edin Dzeko.

De Bosnische spits had de openingstreffer op zijn schoen, maar werkte een rebound na een schot van Maicon van dichtbij naast. Later in de wedstrijd bleek een kopbal van de aanvaller niet krachtig genoeg om Handanovic te passeren. Laatstgenoemde vormde ook voor Mohamed Salah meermaals een sta-in-de-weg. De Egyptenaar, die dit seizoen al vijf keer doel trof, was in de confrontatie met de Nerazzurri uiterst slordig in de afwerking.

De hoofdstedelingen waren met een blakende vorm naar Milaan afgereisd. Dankzij een reeks van vijf competitiezeges was Roma na tien speelronden de trotse lijstaanvoerder. Om die koppositie te behouden moesten trainer Rudi Garcia en co minimaal één punt overhouden aan het bezoek aan Inter. Die taak werd nog moeilijker toen Miralem Pjanic in de 73ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg na een handsbal en dus met rood moest vertrekken.

Tegen het Romeinse tiental voegde Mancini in de slotfase met Andrea Ranocchia nog een verdediger toe aan de opgetrokken muur voor het Inter-doel. Het kenmerkt de behoudende strijdwijze van de Milanezen, die na de goal van Medel over een productie van elf doelpunten beschikken. Roma drong aan, maar de blauwzwarte poort bleef, zoals zo vaak dit seizoen, gesloten. Door de minieme zege is Inter de nieuwe koploper en zakt Roma naar plaats twee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.