AC Milan kent goede generale voor duel met Barcelona

AC Milan heeft vrijdagavond de derde stek in de Serie A verstevigd door een uitzege bij Genoa. De aanvallers Giampaolo Pazzini en Mario Balotelli namen de treffers voor hun rekening: 0-2.

AC Milan kent goede generale voor duel met Barcelona

Met het oog op de return tegen Barcelona in de Champions League gunde trainer Massimiliano Allegri enkele vaste waarden rust. Ignazio Abate (die nog wel inviel), Kevin Prince-Boateng en Antonio Nocerino mochten extra krachten opdoen om dinsdag de kwartfinaleplek in het miljoenenbal veilig te stellen. Daarvoor verdedigt AC Milan een 2-0 voorsprong.

Het scenario dat volgde ging geheel volgens de wens van de Milanezen. Na 22 minuten nam Pazzini de openingstreffer voor zijn rekening. Hij vuurde na een afvallende bal in één keer op doel en zag zijn inzet vanaf vijftien meter via de onderkant van de lat in het doel vliegen.

Met die goal had het publiek ook direct de laatste actie van Pazzini gezien. Hij liet zich enigszins geblesseerd vervangen door Mario Balotelli. De veelbesproken spits keerde terug na blessureleed (scheenbeenkwetsuur) en vestigde direct de schijnwerpers op zich. Met een onhandige actie had hij binnen dertig seconden al een gele kaart te pakken.

Toch liet Balotelli zich ook van zijn goede kant zien. Na een uur spelen vergrootte hij de voorsprong van AC Milan. De van Manchester City overgekomen spits loopt zodoende nog altijd één-op-één in de Serie A. Zijn trefzekere inzet in de verre hoek was zijn vijfde goal in zijn vijfde competitieoptreden voor Milan.

Na de 0-2 was het met het spektakel nog niet gedaan. Milan had het te danken aan doelman Christian Abbiati dat Genoa niet tot scoren kwam. De Milanezen verloren nog wel Kevin Constant door een rode kaart (twee keer geel). De linksback, nota bene gehuurd van Genoa, ontstak vervolgens in woede omdat hij een opmerking naar zijn hoofd gehad leek te hebben. Ook na de minutenlange ophef werd er niet meer gescoord waardoor Milan enigszins geflatteerd met de 0-2 zege aan de haal ging.

Milan komt door de overwinning tot op twee punten van nummer twee Napoli en acht punten van koploper Juventus. Het gat met de gedeelde nummers vier Internazionale en Lazio is vier punten. Die marge is met het oog op Champions League-kwalificatie belangrijk. De vraag is wel of Pazzini op tijd hersteld is van zijn blessureleed om dinsdag tegen Barcelona aan te treden. Balotelli is immers niet speelgerechtigd voor dat toernooi. Genoa blijft zeventiende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen