Sterk Milan velt niet herkenbaar Barcelona in San Siro

AC Milan heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de achtste finales van de Champions League door het heenduel met Barcelona met 2-0 te winnen. De Italianen, die voor het eerst sinds vier thuisduels weer eens wonnen in de Champions League, mogen daarbij wel een bedankbrief sturen aan arbiter Craig Thomson, die voorafgaand aan de openingstreffer een handsbal over het hoofd zag.

Sterk Milan velt niet herkenbaar Barcelona in San Siro

Nadat Barcelona in de openingsfase AC Milan had proberen vast te zetten rondom het vijandige strafschopgebied met het bekende combinatievoetbal, was het de beurt aan AC Milan. De Italianen hadden ondanks het gemis van Mario Balotelli (niet speelgerechtigd doordat hij al met Manchester City in de Champions League uitkwam) een duidelijke versterking met de terugkeer van clubtopscorer Stephan El Shaarawy. De aanvaller was twee keer gevaarlijk in de openingsfase, maar tot grote kansen kwam het nog niet.

In de twaalfde minuut na de hervatting was een arbitrale dwaling van scheidsrechter Thomson nodig om de ban te breken. Een knal van afstand van Riccardo Montolivo werd door Cristian Zapata opzichtig met de arm van richting veranderd, waardoor de bal panklaar voor de voeten van Kevin Prince-Boateng kwam te liggen. De aanvaller had alle gelegenheid om hard raak te schieten. Assistent-trainer Jordi Roura – voor het eerst in de Champions League als hoofdverantwoordelijke - bracht Alexis Sanchez voor Cesc Fabregas om Barcelona van meer aanvallende impulsen te voorzien. Maar tot grote gevaren leidde ook dat niet. AC Milan-doelman Cristian Abbiati hoefde zelfs geen enkele noemenswaardige redding te verrichten. Barcelona slaagde er simpelweg niet in de Milanese defensie te verontusten door een bal tussen de palen te krijgen.

Tien minuten voor tijd gooide AC Milan de wedstrijd zelfs in het slot. Invaller M'Baye Niang speelde El Shaarawy aan, die de vrijstaande en nota bene debuterende Sulley Muntari met een prachtig wippertje bediende. In zijn eerste Champions League-wedstrijd namens AC Milan bleef Muntari rustig en passeerde doelman Victor Valdés in de verre hoek.

Het was voor Barcelona pas de tweede keer dit seizoen dat het niet tot scoren kwam. In de voorgaande 39 duels was het alleen Benfica (0-0) dat Barça van scoren weerhield, ook in de Champions League. De Catalanen hebben tot 12 maart – de dag van de return – de tijd om een manier te vinden om de defensief uitstekend spelende Milanese formatie alsnog te verslaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen