Mager Milan noteert tegen Parma zesde thuiszege op rij

AC Milan heeft in het eigen San Siro-stadion met 2-1 van Parma gewonnen. Hoewel het alweer de zesde opeenvolgende thuiszege was, is het lek bij de ploeg van trainer Massimiliano Allegri nog lang niet boven. Zeker met het oog op de aanstaande Champions League-kraker met Barcelona moet het spelniveau nog een stuk omhoog.

Met Kevin-Prince Boateng als vervanger van de geblesseerde Stephan El Shaarway was AC Milan in aanvallende zin voor rust tot maar weinig in staat. Typerend was dat de Rossoneri hulp nodig hadden van een Parma-verdediger om op voorsprong te komen. Gabriel Paletta tikte vlak voor de pauze een voorzet van Boateng achter zijn eigen doelman.

Hoewel Milan ook in de tweede helft niet kon overtuigen, werd het twaalf minuten voor tijd toch 2-0. Mario Balotelli (op de foto met Boateng) schoot een vrije trap langs Parma-keeper Nicola Pavarini, die niet helemaal vrijuit leek te gaan. Het was alweer de vierde goal voor Super Mario in drie duels voor Milan, dat in blessuretijd nog een tegentreffer van Nicola Sansone moest slikken.

Dat Milan geen beste indruk maakte zal Allegri en consorten voorlopig even worst zijn. Met 44 punten is het op gelijke hoogte gekomen met nummer drie Lazio en dus volledig in de race om Champions League-voetbal. Lazio en stadgenoot Internazionale (één punt minder) kunnen later dit weekend afstand nemen als zij op bezoek gaan bij respectievelijk Siena en Fiorentina.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.