Gemiste kansen Balotelli breken AC Milan op tegen Inter

De burenruzie tussen Internazionale en AC Milan is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Alle ogen waren gericht op Mario Balotelli, maar de 22-jarige winteraankoop verzuimde tegen zijn oude club Inter om het duel in de eerste helft voortijdig te beslissen.

De Derby della Madonnina golfde vanaf minuut één op en neer. Nadat Rodrigo Palacio voor Inter en Mario Balotelli voor Milan een goede kans niet hadden benut, schoot Stephan El Shaarawy wél raak. Na balverlies van Antonio Cassano bediende Kevin-Prince Boateng de twintigjarige clubtopscorer, die met buitenkant rechts de bal in de kruising schoot.

Milan was in de eerste helft verreweg de betere ploeg, maar omdat met name Mario Balotelli keer op keer op Inter-doelman Samir Handanovic stuitte bleef een grote voorsprong na het doelpunt van El Shaarawy uit. De Sloveense sluitpost toonde over uitstekende reflexen te beschikken bij een kopbal en keerde kort daarop ook een inzet van dichtbij, tot grote frustratie van Balotelli. Ook een snoeiharde vrije trap van Super Mario spatte uiteen op de vuisten van Handanovic.

In de tweede helft behield Milan het initiatief, maar omdat Inter niet echt onder druk kwam te staan en weinig meer te duchten had van Balotelli en El Shaarawy kon het na zeventig minuten de stand gelijk trekken. Amper twee minuten nadat hij in het veld was gekomen kopte invaller Ezequiel Schelotto raak uit een voorzet van Yuto Nagatomo. De Milan-defensie stond erbij en keek ernaar.

In de twintig daaropvolgende minuten kroop Inter meer uit de schulp en probeerde ook Milan nog een doelpunt te forceren, maar het ontbrak de twee Milanese clubs aan creativiteit. Milan blijft daardoor derde met 45 punten. Inter staat met een punt minder vijfde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.