Vroege rode kaart helpt Milan in het zadel tegen Lazio

AC Milan heeft in het duel om de derde plaats met Lazio aan het langste einde getrokken. Na een rode kaart voor Antonio Candreva kwam het al zwakke Lazio helemaal niet meer uit de verf: 3-0.

Giampaolo Pazzini toonde zich een waardig vervanger van de aan zijn scheenbeen geblesseerde Mario Balotelli. Net als de van Manchester City overgekomen aanvaller liet Pazzini zien over een flinke scoringsdrift te beschikken.

In de veertigste minuut profiteerde Pazzini van een misser van Federico Marchetti. De doelman bokste een schot van Ignazio Abate niet goed weg, waarna Pazzini scoorde. Vier minuten later verdubbelde Kevin-Prince Boateng de score. Marchetti kon de inzet van Pazzini nog keren, maar was kansloos op de rebound van Boateng.

Gezegd moet dat Milan wel in het zadel geholpen werd door de bezoekers. Antonio Candreva haalde na een kwartier de doorgebroken Stephan El Sharaawy op de rand van het strafschopgebied onderuit. De conclusie van scheidsrechter Nicola Rizzoli was duidelijk: een directe rode kaart voor de middenvelder.

Hoewel het er niet naar uitzag dat Lazio met vertrouwen de kleedkamer uitkwam, besliste Pazzini de wedstrijd in de zestigste minuut. Verdediger Stefan Radu van Lazio verspeelde op knullige wijze de bal, waarna Pazzini met een flinke knal de eindstand op 3-0 bepaalde.

Door te winnen heeft nummer drie AC Milan (48) nu een punt meer dan Lazio (47). Als Internazionale zondag wint bij Catania, komt het op gelijke hoogte met de Romeinen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.