Juventus handhaaft voorsprong met gelijkspel bij Napoli

Napoli heeft het gat met lijstaanvoerder Juventus niet kunnen verkleinen. De topper in Napels bleef onbeslist (1-1), hoewel Napoli in de tweede helft kans had op meer.

Juventus heeft al ruim twaalf jaar niet gewonnen in Napoli, maar had in de eerste helft wel het beste van het spel. Al na tien minuten kwam de koploper van de Serie A op voorsprong. Giorgio Chiellini, die voor het eerst na een lange blessure weer een basisplaats had, kopte bij een corner raak uit een voorzet van Andrea Pirlo (foto onder).

Omdat Mirko Vucinic enkele minuten later een uitgelezen kans liet liggen door in een één-op-één-situatie op Napoli-doelman Morgan De Sanctis te stuiten, bleef het elftal van trainer Walter Mazzarri in de wedstrijd. Dat kwam Juventus uiteindelijk duur te staan, want twee minuten voor rust passeerde Gökhan Inler Gianluigi Buffon met een knal van afstand (foto boven). Vlak daarna kwam Edinson Cavani goed weg, toen hij voor een elleboogstoot aan het adres van Chiellini slechts een gele kaart kreeg.

Na rust bleef Napoli-verdediger Miguel Britos achter in de kleedkamer. De Uruguayaanse verdediger was na een half uur met zijn hoofd hard in botsing gekomen met dat van ploeggenoot Inler. Britos leek even buiten bewustzijn, maar had aanvankelijk toch besloten door te spelen.

Uitgerekend de vervanger van Britos, Blerim Dzemaili, had een kwartier voor tijd de winnende treffer op zijn schoen. De Zwitserse middenvelder schoot echter naast, nadat Buffon een afstandsschot van Marek Hamsik uit zijn doel had gebokst.

Omdat Buffon ook bij andere doelpogingen van Napoli telkens goed ingreep, bleef het in Stadio San Paolo bij een gelijkspel en handhaafde Juventus de voorsprong van zes punten op Napoli, dat met 53 punten de naaste belager is van de titelverdediger.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.