'Belastingfraudeur' Maradona maandag terug bij Napoli

Diego Maradona keert maandag terug in Italië, waar hij de uitwedstrijd van zijn voormalige club Napoli tegen Udinese zal bijwonen. Dinsdag zal hij vervolgens een persconferentie geven, waar hij ongetwijfeld vragen zal moeten beantwoorden over een openstaande belastingschuld.

'Belastingfraudeur' Maradona maandag terug bij Napoli

De 52-jarige Argentijn werd in 2005 tot veroordeeld tot het betalen van 37,2 miljoen euro, waaronder 23,5 miljoen aan rente over de achterstallige betalingen. Omdat een andere rechtbank eind vorig jaar stelde dat er vormfouten waren gemaakt en een nieuw onderzoek noodzakelijk is, heeft Maradona volgens zijn advocaat niets te vrezen.

'Maradona is een vrij man. Zijn imago als een man op de vlucht is in het leven geroepen door journalisten.' Zelf heeft Maradona altijd ontkend een belastingfraudeur te zijn. 'Ik hield me alleen maar bezig met voetbal. Andere mensen handelden mijn geldzaken af', zei de wereldkampioen van 1986 vorig jaar nog.

'Ik ben daarom ook niet bang om terug te keren in Italië. Ik heb nooit ergens een handtekening onder gezet. De mensen die hier verantwoordelijk voor zijn, kunnen vrij rondlopen in Napels. Ik niet en dat is niet eerlijk', aldus Maradona, die in Napels nog altijd een levende legende is vanwege de behaalde landstitels in 1987 en 1990.

'Ik wil als een heer terugkeren in Italië. Nooit heb ik iemand beroofd of bestolen', besloot Maradona, die tussen 1984 en 1991 speler van Napoli was. Sinds hij in juli 2012 werd ontslagen bij Al Wasl in de Verenigde Arabische Emiraten heeft Maradona geen nieuwe club als trainer kunnen vinden. Tussen 2008 en 2010 was hij al bondscoach van Argentinië.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen