Cavani aast bij Napoli op record clublegende Maradona

Edinson Cavani maakt een niet mis te verstane vergelijking. De goalgetter van Napoli, die donderdag vier keer doel trof in het Europa League-duel met Dnjepr Dnjepropetrovsk (4-2), nadert de doelpuntenproductie van clubicoon Maradona en wil die graag overtreffen.

Cavani aast bij Napoli op record clublegende Maradona

Mede door die vier doelpunten staat de 25-jarige spits dit seizoen op dertien doelpunten in evenzoveel officiële duels. Zijn productiviteit doet hem dromen van het record van Maradona.

'Maradona's doelpuntenrecord bij Napoli? Ik kom steeds dichterbij en hoop dat ik het haal', openbaart hij tegenover La Gazzetta dello Sport. Het Argentijnse idool heeft in zijn actieve loopbaan 115 keer het net gevonden voor de Napolitaanse ploeg, tussen 1984 en 1991. Cavani heeft nog wel even te gaan, hij staat op 79 doelpunten, sinds 2010.

'Het is altijd fijn te scoren, helemaal als aanvaller. Maar Napoli is niet Cavani-afhankelijk. Ik scoorde vier keer, maar mijn teamgenoten hebben me geweldige assists gegeven.'

Het was voor de international van Uruguay de zevende keer dat hij minstens drie keer scoorde in een duel voor de Italiaanse club en met 35 doelpunten dit kalenderjaar behoort hij tot de vijf meest productieve spelers dit kalenderjaar.

Door zijn bijdrage won Napoli donderdag met 4-2 van Dnjepr. Door de winst is Napoli al sinds 1994 ongeslagen in thuisduels in Europa. In december dat jaar verloor het van Frankfurt (0-1). Over enkele weken reist PSV naar Italië voor de confrontatie met Cavani en de zijnen. Bekijk hier de vier doelpunten van de Uruguayaanse Maradona, donderdag in de Europa League. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's