Maradona in de wolken over opvolging van Zico in Irak

Zes maanden na zijn vertrek bij Al Wasl maakt Diego Maradona zich op voor een nieuwe baan in het Midden-Oosten. De Argentijn moet in Irak de door Zico verlaten functie van bondscoach gaan vervullen.

Maradona in de wolken over opvolging van Zico in Irak

'Diego is echt heel enthousiast en belt ons elke dag', zegt Hernan Tofoni, de zaakwaarnemer die de naam van de Argentijn als kandidaat dropte bij de Iraakse bond. 'Hij wil niet slechts voor een half jaar werken in Irak, maar bondscoach voor lange tijd zijn. Hij is opgewonden door de uitdaging en omdat hij Zico gaat vervangen.'

De Braziliaan Zico nam een maand geleden afscheid als bondscoach van Irak, omdat de bond zich niet aan de contractuele afspraken had gehouden. De 52-jarige Maradona heeft zijn handen vrij na zijn ontslag in juli bij Al Wasl uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Irak heeft nog zicht op kwalificatie voor het WK in 2014 met een gedeelde tweede plaats achter Japan. De nummers één en twee van die Aziatische groep plaatsen zich voor het eindtoernooi in Brazilië, terwijl de nummer drie via play-offs ook een WK-ticket kan verwerven.

Overigens heeft de Irakese voetbalbond ontkend dat er sprake is van contact over een samenwerking.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's