Xavi ontbreekt tegen Real, onzeker voor duel met Milan

Barcelona moet het minimaal anderhalve week stellen zonder Xavi (foto). De bepalende middenvelder kampt met een spierblessure in zijn hamstring en ontbreekt zaterdag tegen aartsrivaal Real Madrid. Bovendien is hij een twijfelgeval voor het Champions League-duel met AC Milan.

Xavi ontbreekt tegen Real, onzeker voor duel met Milan

Eerder leefde bij Barça nog de hoop dat Xavi wellicht beschikbaar zou zijn voor de competitieclash met Real. Bovendien is het nog maar de vraag of de 33-jarige spelmaker op tijd fit is voor de CL-kraker op 12 maart tegen Milan, dat een 2-0 voorsprong moet verdedigen in Camp Nou.

Lionel Messi zit wel bij de wedstrijdselectie voor El Clásico. De Argentijnse sterspeler bleef donderdag thuis met koorts, maar trainde vrijdagmiddag weer mee met de spelersgroep. Zijn aanwezigheid tegen Real in Santiago Bernabéu zou welkom zijn, aangezien Barcelona de laatste weken enkele sportieve teleurstellingen heeft moeten incasseren.

De 2-0 nederlaag in de Champions League bij AC Milan werd nog gevolgd door een moeizame 2-1 zege op Sevilla, maar afgelopen dinsdag kreeg Barcelona een gevoelige tik van Real Madrid. De 3-1 nederlaag in Camp Nou betekende uitschakeling in de strijd om de Copa del Rey. In de competitie is de voorsprong van de Catalaanse koploper op de aartsrivaal echter nog altijd zestien punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen