Onzekerheid over duo Messi & Xavi voor nieuwe Clásico

Barcelona moet het zaterdag tegen Real Madrid waarschijnlijk doen zonder Xavi. De Catalaanse club reist wel af in de wetenschap dat de voorsprong nimmer zo groot was bij een bezoek aan de rivaal.

Onzekerheid over duo Messi & Xavi voor nieuwe Clásico

Xavi kampt met een dijbeenblessure die hem naar alle waarschijnlijkheid dwingt zaterdag toe te kijken in de volgende confrontatie met Real Madrid, dat zaterdag in Santiago Bernabéu Barcelona ontvangt.

Achter de naam Lionel Messi staat eveneens nog een vraagteken. De Argentijnse aanvaller liet woensdag verstek gaan bij de training vanwege griep. Donderdag had hij een vrije dag om verder te herstellen.

De verwachte absentie van Xavi en de onzekerheid over Messi vergroten de zorgen bij Barcelona, dat de laatste weken enkele sportieve teleurstellingen heeft moeten incasseren.

De 2-0 nederlaag in de Champions League bij AC Milan werd nog gevolgd door een moeizame 2-1 zege op Sevilla, maar afgelopen dinsdag kreeg het een gevoelige tik van Real Madrid. De 3-1 nederlaag in Camp Nou betekende uitschakeling in de strijd om de Copa del Rey.

KreukelzoneMaar Barcelona heeft in de Primera División een grotere kreukelzone om eventuele schade op te vangen. De Catalaanse club heeft zelfs de grootste voorsprong op de rivaal aan de vooravond van een bezoek aan Real Madrid.

Het huidige verschil van zestien punten is groter dan het record van het seizoen 1990/91. Met Johan Cruijff als trainer vertrok Barcelona toen met dertien punten voorsprong richting de Spaanse hoofdstad.

Daarbij moet worden aangetekend dat in dat seizoen een overwinning twee punten opleverde. Die Clásico, die met 1-0 verloren ging voor Barcelona, vond plaats aan het einde van het seizoen. Barça was toen al kampioen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen