Barcelona hoopt op fitte Xavi in CL-return contra Milan

Xavi heeft vrijdagochtend zijn rentree gemaakt op het trainingsveld van Barcelona. De 33-jarige spelmaker ontbrak de afgelopen anderhalve week met een hamstringblessure, maar lijkt op tijd fit voor de return van de achtste finales in de Champions League tegen AC Milan.

Barcelona hoopt op fitte Xavi in CL-return contra Milan

Barça moet dinsdag in het eigen Camp Nou een 2-0 achterstand goedmaken en het zou dus goed uitkomen als Xavi tegen die tijd speelklaar is. Zelf twijfelt hij nog of het haalbaar is. 'Ik hoop op tijd fit te zijn voor de wedstrijd tegen Milan. Ik voel me goed, maar het zal niet makkelijk worden.'

Afgelopen zaterdag was Xavi door zijn lichte kwetsuur niet aanwezig bij de uitwedstrijd tegen aartsrivaal Real Madrid, dat voor de tweede keer in vier dagen tijd de bovenliggende partij bleek. Het was de derde nederlaag van de Catalanen in de afgelopen vier duels. Daardoor wordt in er in Spaanse media zelfs al gesproken van het einde van een tijdperk.

Ook Xavi beseft dat het beter zal moeten om tegen Milan uitschakeling in het miljoenenbal af te wenden. 'We moeten terug naar de intensiteit die ons de ene na de andere prijs opleverde. We zullen fanatieker moeten verdedigen en meer bewegen in de aanval.'

Zaterdag speelt Barcelona eerst nog het competitieduel met hekkensluiter Deportivo La Coruña. De voorsprong op nummer twee Atlético Madrid is nog altijd elf punten, waardoor de landstitel voorlopig nog niet in gevaar is.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen