AC Milan bevestigt: Seedorf ontslagen, Inzaghi opvolger

Reacties

AC Milan heeft officieel bekendgemaakt dat het Clarence Seedorf heeft ontslagen. De trainer, die wordt opgevolgd door Filippo Inzaghi, is slachtoffer geworden van de crisis waarin de Italiaanse topclub verkeert. Het ontslag hing al weken in de lucht, maar de bevestiging bleef lang uit.

AC Milan bevestigt: Seedorf ontslagen, Inzaghi opvolger

AC Milan maakte maandagmiddag officieel bekend dat het vijf maanden na zijn aanstelling afscheid neemt van Seedorf als trainer.

Zijn opvolger is ook meteen bekendgemaakt: voormalig spits Filippo Inzaghi is (als hij de volle tijd aanblijft) de komende twee seizoenen trainer van de Rossoneri. Hij was het voorbije seizoen coach van de Primavera (beloftenteam).

Het vroegtijdige vertrek van Seedorf symboliseert de tragiek van Milan, dat afgelopen seizoen op de achtste plaats in de Serie A eindigde en naast Europees voetbal greep. De oud-Ajacied won slechts de helft van de 22 duels dat hij trainer van Milan was (zie de balans hieronder).

Zelf leek de voormalige middenvelder van Milan de gedroomde opvolger van Massimiliano Allegri, maar al snel verloor hij het vertrouwen van Silvio en zijn dochter Barbara Berlusconi. Na een anderhalf jaar durend verblijf bij Botafogo in Brazilië, was AC Milan de eerste trainersklus voor Seedorf.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.