'Seedorf gaat bij AC Milan plaatsmaken voor Inzaghi'

Reacties

Na minder dan een half jaar lijkt het avontuur van Clarence Seedorf als trainer van AC Milan voorbij. Filippo Inzaghi staat klaar om de oud-international op te volgen.

'Seedorf gaat bij AC Milan plaatsmaken voor Inzaghi'

La Gazzetta dello Sport meldt dat maandagnacht is besloten dat Seedorf zijn ontslag krijgt als trainer van de Rossoneri. Zelf was de oud-international maandag nog niet op de hoogte van de jobstijding.

Een slechte relatie met enerzijds de clubleiding en anderzijds de spelersgroep ligt ten grondslag aan het voortijdige vertrek van Seedorf. Ook het mislopen van Europees voetbal heeft eraan bijgedragen.

Daarmee krijgt het verwachtingsvolle debuut als trainer een teleurstellend einde. Seedorf, die vorige maand het laatste onderdeel van het hoogste trainersdiploma met succes afrondde, sloot in januari zijn actieve carrière bij Botafogo af. De lokroep uit Milaan was te groot.   

Hij trad aan als opvolger van Massimiliano Allegri, die na een teleurstellende eerste seizoenshelft aan de kant werd geschoven. Maar een succes werd het niet. Niet alleen de resultaten vielen tegen maar ook zijn werkwijze riep verzet op.

Als opvolger staat Inzaghi klaar. De oud-international, die afgelopen seizoen de beloftes van AC Milan onder zijn hoede had, is naar voren geschoven nadat Sevilla-trainer Unai Emery onhaalbaar was gebleken.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.