Seedorf niet Europa in, Parma profiteert van drama Torino

In de laatste speelronde in de Serie A was alleen nog een Europees startbewijs te vergeven. Die laatste beslissing viel uit in het voordeel van Parma na een drama bij Torino.

AC Milan – Sassuolo 2-1
Als de speculaties over zijn vertrek bij AC Milan waar blijken te zijn, dan kan Clarence Seedorf wel met opgeheven hoofd afscheid nemen. De oud-international zag zijn formatie op de laatste speeldag Sassuolo met 2-1 verslaan.

Sulley Muntari zette de Rossoneri al in de tweede minuut op het goede spoor. Nigel de Jong vergrootte met een van richting veranderde vrije trap nog voor rust de marge, die genoeg bleek voor de drie punten.

Ondanks de zege bleef de beloning in de vorm van een Europees ticket achterwege door de resultaten op de andere Italiaanse velden. Dat was een ingecalculeerde tegenvaller voor Milan, dat de wedstrijd afsloot met negen man na rode kaarten voor Philippe Mexès en Mattia De Sciglio.

Fiorentina – Torino 2-2
Torino had de beste papieren om zich te verzekeren van het laatste beschikbare Europese ticket. Met een overwinning op Fiorentina zou die prijs op eigen kracht worden binnengesleept. Maar de ploeg van trainer Giampiero Ventura beleefde een dramatische avond.

Tot twee keer toe werd een achterstand gewerkt. Maar diep in de blessuretijd werd de uitgelezen kans de noodzakelijke zege te boeken gemist. Alessio Cerci was ontroostbaar nadat hij een strafschop onbenut had gelaten en zo zijn ploeg een Europees ticket onthield.

Parma – Livorno 2-0
Parma profiteerde namelijk van de misstap van Torino. Het ging niet eenvoudig, maar uiteindelijk hielp Amauri met twee doelpunten in het laatste half uur zijn ploeg aan de drie punten die aan het einde van de rit voldoende bleken om de zesde plaats en daarmee het begeerde Europese ticket te veroveren.

Napoli – Hellas Verona 5-1
Hellas Verona was ook nog in de race, maar door toedoen van Dries Mertens was na minder dan een kwartier die hoop ijdel geworden. De Belgische international tekende voor de assists van de treffers van José Callejon en Duvan Zapata. De laatste nam nog voor rust de laatste hoop weg met de 3-0. In de tweede helft sloot Mertens zijn Italiaanse seizoen mooi af met twee goals.