'Absurde beslissing' over spookgoal wekt woede Hoffenheim

1899 Hoffenheim is verbolgen over het feit dat de Duitse bond DFB het duel met Bayer Leverkusen (2-1 verlies) niet laat overspelen. De wedstrijd werd beslist door een spookgoal van Stefan Kiessling, wiens kopbal via een gat in het zijnet in het doel belandde.

'Absurde beslissing' over spookgoal wekt woede Hoffenheim

De DFB besloot maandag dat de wedstrijd niet overgespeeld zal worden. Hoffenheim begrijpt daar niets van. 'Deze treffer kan verstrekkende gevolgen hebben op de uiteindelijke ranglijst. Door dergelijke spookdoelpunten te erkennen krijgt ons voetbal een absurd karakter', verklaart advocaat Markus Schütz van Hoffenheim, dat overweegt in beroep te gaan tegen de beslissing.

Kiessling is vooral opgelucht door de uitspraak van de DFB. 'Er valt een last van mijn schouders', aldus de spits van Leverkusen. 'Ik ben blij dat deze soap nu achter me ligt en dat ik me kan concentreren op het voetbal.' Volgens Rudi Völler, technisch directeur van Leverkusen, zou de Duitse bond het bizarre voorval moeten aangrijpen voor de versnelde introductie van technische hulpmiddelen. 'Hopelijk leidt deze zaak daar uiteindelijk toe.'

Doordat de DFB de 2-1 zege van Leverkusen liet staan behouden Die Werkself hun uitstekende positie op de ranglijst van de Bundesliga. Leverkusen staat derde, met hetzelfde aantal punten als Borussia Dortmund en één punt minder dan koploper Bayern München. Hoffenheim is de nummer negen van het klassement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen