Spanje

Real Mallorca - Real Sociedad

Real Sociedad heeft zondag de uitwedstrijd tegen Mallorca in de Primera División met 2-1 gewonnen in het Estadi Mallorca Son Moix. De doelpuntenmakers voor Real Sociedad waren Kubo en Merino. Mallorca eindigde de wedstrijd met 10 spelers. Antonio Sánchez opende na slechts vier minuten de score voor de thuisploeg uit een voorzet van Cyle Larin. Kubo bracht in de 38ste minuut Real Sociedad op gelijke hoogte, met een assist van Igor Zubeldia. Het beslissende doelpunt voor Real Sociedad werd gemaakt door Merino, op aangeven van Jon Pacheco. In de 97ste minuut moest Mallorca verder met een man minder toen Siebe Van der Heyden van het veld werd gestuurd met een rode kaart. Mallorca heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Real Sociedad twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was de zevende nederlaag met één doelpunt verschil van Mallorca dit seizoen. Dit was ook de zesde overwinning van Real Sociedad met één doelpunt verschil. Mallorca staat nu op de zestiende positie met 23 punten, terwijl Real Sociedad de nummer 6 is met 40 punten. Mallorca speelt de volgende wedstrijd uit tegen Deportivo Alavés. De teams staan op zaterdag 24 februari om 18.30 uur tegenover elkaar. Real Sociedad neemt het vrijdag 23 februari om 21.00 uur thuis op tegen Villarreal.