Galatasaray - Sparta Praag

Official partner
3 - 2
Expected goals1.1 - 1.9

Galatasaray is met de winst aan de haal gegaan in de thuiswedstrijd op donderdag tegen Sparta Praha in de UEFA Europa League Knockout Round Play-offs. De wedstrijd eindigde in 3-2. Galatasaray moest met tien spelers verder na een rode kaart. De score werd na 19 minuten geopend door de thuisploeg na een doelpunt van Kerem Demirbay, op aangeven van Mauro Icardi. Direct na de rust bracht Ángelo Preciado Sparta Praha langszij. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Dries Mertens Galatasaray op voorsprong na een assist van Icardi. Galatasaray moest verder met 11 man nadat Victor Nelsson in de 62ste minuut rood kreeg. Jan Kuchta maakte in de 65ste minuut gelijk namens Sparta Praha. Het beslissende doelpunt voor Galatasaray werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Icardi, met een assist van Baris Alper Yilmaz. Op donderdag 22 februari om 21.00 uur treffen beide teams elkaar weer en deze keer is dat bij Sparta Praha.

Galatasaray en Sparta Praag hebben niet eerder tegen elkaar gespeeld.