Frankrijk

FC Metz - FC Lorient

De spelers van Lorient hebben de smaak van de overwinning weer te pakken gekregen nadat ze Metz met 1-2 versloegen in de uitwedstrijd. Het was de eerste gewonnen wedstrijd na tien duels op rij zonder winst voor Lorient in de Ligue 1. Lorient startte goed en nam in de 19de minuut de leiding via Mohamed Bamba, met een assist van Imrân Louza. Didier Lamkel Zé bracht in de 22ste minuut Metz op gelijke hoogte, op aangeven van Georges Mikautadze. Het duurde lang tot er een volgende doelpunt te noteren viel. Met nog bijna een half uur te gaan verzekerde Panos Katseris de overwinning. In de laatste vijf wedstrijden heeft Metz vijf keer verloren, terwijl Lorient één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de tweede overwinning van Lorient met één doelpunt verschil. Met 16 punten staat Metz op de zestiende plaats, terwijl Lorient met 16 punten op de zeventiende plek staat. Op zondag 11 februari om 15.00 uur ontvangt Lorient Reims in het Stade du Moustoir - Yves Allainmat.