Spanje

Osasuna - Getafe

Osasuna is zondag in de thuiswedstrijd tegen Getafe in de Primera División sterker uit de hoek gekomen. Getafe kon een 2-0 achterstand bij de rust niet meer goedmaken in de tweede helft. Osasuna won het duel met 3-2. De thuisploeg kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Raúl García scoorde na 9 minuten, met een assist van Pablo Ibáñez. Iker Muñoz bouwde de marge verder uit naar 2-0 na meer dan een half uur. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Borja Mayoral namens Getafe na een assist van Enes Ünal. Nemanja Maksimovic maakte in de 68ste minuut gelijk namens Getafe. Jesús Areso maakte het beslissende doelpunt in de 80ste minuut. Osasuna heeft in de laatste vijf wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Getafe twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de vierde overwinning met één doelpunt verschil van Osasuna dit seizoen. De nederlaag was ook voor Getafe de derde nederlaag met één doelpunt verschil. De volgende speeldag speelt Osasuna op zondag 28 januari om 18.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Sevilla. Getafe ontvangt maandag 29 januari om 21.00 uur Granada.