Spanje

Real Mallorca - Osasuna

Het was uiteindelijk Mallorca dat donderdag thuis tegen Osasuna de wedstrijd in de Primera División heeft gewonnen met 3-2. De score werd in de 7de minuut geopend door Osasuna via Pablo Ibáñez. Mallorca maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen Matija Nastasic scoorde, op aangeven van Dani Rodríguez, in de 12de minuut. Direct na de rust bracht Rodríguez Mallorca op voorsprong. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Antonio Raíllo en bouwde de marge verder uit na een assist van Rodríguez. Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 3-2 voor Osasuna werd gemaakt door Raúl García, met een assist van Ezequiel Ávila. In de laatste vijf wedstrijden heeft Mallorca twee overwinningen behaald en drie keer gelijkgespeeld, terwijl Osasuna één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was de derde overwinning met één doelpunt verschil van Mallorca dit seizoen. De nederlaag was ook voor Osasuna de vierde nederlaag met één doelpunt verschil. Dit betekent dat Mallorca op de veertiende positie staat met 18 punten en dat Osasuna op de twaalfde plaats staat met 19 punten. De volgende speeldag speelt Mallorca uit tegen Real Madrid. Deze ontmoeting vindt plaats op woensdag 3 januari om 19.15 uur. Osasuna speelt donderdag 4 januari om 17.00 uur thuis tegen Almería.