Spanje

Barcelona - Celta de Vigo

Barcelona en Celta Vigo hebben het zaterdag in het Estadi Olímpic Lluís Companys tegen elkaar opgenomen. Barcelona begon aan de wedstrijd na vier opeenvolgende overwinningen in de Primera División. Het liet geen steken vallen en won ook dit duel, met 3-2. Het bezoekende team kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Jørgen Strand Larsen scoorde na 19 minuten, met een assist van Luca de la Torre. Het volgende doelpunt liet lang op zich wachten. Tasos Douvikas diepte de voorsprong van Celta Vigo uit na een assist van Iago Aspas, in de 76ste minuut. Maar Celta Vigo was niet bij machte vaker te scoren. Met nog negen minuten op de klok verkleinde Robert Lewandowski de achterstand voor Barcelona, op aangeven van João Félix Sequeira. Vier minuten later maakte Barcelona gelijk toen Lewandowski nog een keer de doelman passeerde, met een assist van João Cancelo. Vier minuten later passeerde Cavaco Cancelo de doelman, op aangeven van Pablo Martín Páez Gavira, en kwam Barcelona op voorsprong. Frenkie de Jong bij Barcelona in de 36ste minuut gewisseld. Barcelona staat eerste met 16 punten. Celta Vigo is de nummer 17 met 4 punten. Barcelona speelt de volgende wedstrijd uit tegen Mallorca. De teams staan op dinsdag 26 september om 21.30 uur tegenover elkaar. Celta Vigo neemt het donderdag 28 september om 19.00 uur thuis op tegen Deportivo Alavés.