Engeland

Southampton - Liverpool

Southampton en Liverpool hebben de buit gedeeld in het duel tussen beide teams in de Premier League. De eindstand was 4-4. Liverpool kwam op voorsprong toen Diogo José Teixeira da Silva scoorde in de 10de minuut. Liverpool bouwde de voorsprong vroeg in de wedstrijd uit naar 2-0 toen Roberto Firmino Barbosa de Oliveira scoorde, op aangeven van Fábio Henrique Tavares, in de 14de minuut. James Ward-Prowse passeerde vijf minuten later de doelman, op aangeven van Carlos Alcaraz, en bracht de ploegen dichter bij elkaar: 2-1 voor Southampton. Kamaldeen Sulemana maakte gelijk na bijna een half uur, met een assist van Theo Walcott. Direct na de rust scoorde Sulemana voor een tweede keer en bracht Southampton op voorsprong. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Adam Armstrong en vergrootte de marge. Cody Gakpo milderde de score voor Liverpool in de 72ste minuut met een assist van Trent Alexander-Arnold. Één minuut later maakte Liverpool gelijk toen Teixeira da Silva nog een keer de doelman passeerde, met een assist van Mohamed Salah Hamed Mahrous Ghaly. In de laatste vijf wedstrijden heeft Southampton één keer gelijkgespeeld en vier keer verloren, terwijl Liverpool drie overwinningen en twee keer gelijkgespeeld heeft. Dit was het zevende gelijkspel van Southampton dit seizoen. Cody Gakpo werd in de 57e minuut in het veld gebracht en scoorde één doelpunt voor Liverpool. In de laatste wedstrijd werd het in de competitie en dit resultaat betekent dat Southampton eindigde als twintigste op de ranglijst en Liverpool op de vijfde plaats.