Portugal

Gil Vicente - Vitória Guimarães

Gil Vicente heeft maandag gewonnen van Vitória Guimarães. Het duel in de Primeira Liga eindigde na een ruststand van 1-1 in een zege voor de thuisploeg: 2-1 in het Estádio Cidade de Barcelos.

Al vroeg in de wedstrijd nam Vitória Guimarães een voorsprong, toen Anderson Oliveira Silva scoorde na 17 minuten, op aangeven van Miguel Ângelo Gomes Ferreira Magalhães.

Alipourghara bracht in de 40ste minuut Gil Vicente op gelijke hoogte.

Met nog acht minuten te spelen maakte Navarro Aliaga het beslissende doelpunt voor Gil Vicente, met een assist van Giorgi Aburjania. Gil Vicente draaide daarmee de rollen om.

Gil Vicente heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Vitória Guimarães één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de vierde overwinning met één doelpunt verschil van Gil Vicente dit seizoen. De nederlaag was ook voor Vitória Guimarães de vierde nederlaag met één doelpunt verschil.

Gil Vicente staat nu op de vijftiende plek met 15 punten, terwijl Vitória Guimarães de nummer 6 is met 24 punten.

De volgende speeldag speelt Gil Vicente op zondag 22 januari om 19.00 uur bij Casa Pia. Vitória Guimarães ontvangt zaterdag 21 januari om 21.30 uur Porto.