De vrijetrappen-specialist is verdwenen (maar heel vreemd is dat niet)
PRO

Het Eredivisie-seizoen is elf speelronden onderweg en er zijn pas drie doelpunten gemaakt uit directe vrije trappen. Zijn alle specialisten verdwenen, of is er iets anders aan de hand?

Arme Calvin Twigt. Schiet je in de 96ste minuut je ploeg op voorsprong, blijkt het alsnog niet de winnende goal te zijn. Met drie doelpunten in de blessuretijd van de tweede helft was NEC - FC Volendam (3-3) een unieke wedstrijd in de historie van de Eredivisie, maar die treffer van Twigt had ook iets bijzonders. Het was namelijk pas de derde directe vrije trap die dit seizoen werd benut.

Drie goals uit rechtstreekse vrije trappen, waarvan twee van de voet van Go Ahead Eagles-middenvelder Philippe Rommens. Dat zijn er niet zo gek veel, en komt overeen met het gevoel dat vrije trappen de laatste jaren minder succes opleveren in de Eredivisie.