Ajax breekt verzet AEK na wisseltruc van Tadic en Neres
PRO

Met een 3-0 zege op AEK Athene is Ajax op overtuigende wijze begonnen aan het Champions League-seizoen. Analyse van een wedstrijd waarin een simpele omzetting Ajax in de tweede helft helpt om makkelijker tot kansen en doelpunten te komen.

Tegen AEK Athene komt Ajax voor het eerst sinds 17 september 2014 in een eerste helft van een thuiswedstrijd tot geen enkel schot van binnen het strafschopgebied. Deels is dat de verdienste van de Griekse kampioen, die vanuit de zone in een 4-4-2-formatie de linies tamelijk goed gesloten houdt. Deels is dat te wijten aan een aantal mankementen in het Ajax-spel waarmee de ploeg na rust afrekent.