Als mogen verandert in moeten, faalt SC Cambuur keer op keer
PRO

SC Cambuur staat met anderhalf been in de Keuken Kampioen Divisie na een nederlaag in de kelderkraker tegen FC Emmen. Reportage uit Leeuwarden.

SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 2
FC Emmen
FC Emmen

‘Ik voel me leeg, helemaal leeg.’ Mitchell Paulissen zegt het met zijn blik naar de grond. Twintig minuten voor tijd leek hij uit te groeien tot matchwinner. Zijn rake kopbal had uiteindelijk echter slechts waarde voor het doelsaldo, want door late Drentse goals van Ahmed El Messaoudi en Jeroen Veldmate ging FC Emmen er in extremis met de buit vandoor. Wat betekent dat voor Cambuur? Paulissen: ‘Het is wel klaar.’ Dan, haast geschrokken van zijn eigen harde conclusie: ‘Misschien moeten we het daar nu maar niet over hebben.’

Toch verwoordde Paulissen een realistisch geluid. Natuurlijk: er zijn nog zeven wedstrijden te spelen voor Cambuur. En ja: er zijn vreemdere dingen gebeurd in de voetballerij. Maar wie Cambuur regelmatig ziet spelen, kan zich niet voorstellen dat deze ploeg in de resterende duels een achterstand van acht punten gaat goedmaken. De nederlaag tegen FC Emmen, volgend op een blamage tegen Excelsior, heeft ervoor gezorgd SC Cambuur officieus gedegradeerd is.

Mitchell Paulissen zorgde in de 68ste minuut voor de 1-0 voorsprong van SC Cambuur.

Dit artikel helemaal lezen

Word nu VI PRO-lid en ontvang gratis de PSV kampioen-special. Duik diep in alles wat het afgelopen seizoen heeft gedefinieerd, van de weg naar het kampioenschap tot de ontknoping van de competitie. Nu 3 maanden voor maar €7,- per maand.