Aftellen geblazen: PSV kan toeleven naar 25ste landstitel
PRO

PSV kan toe gaan leven naar de 25ste landstitel. Zoveel is wel duidelijk na het 2-2 gelijkspel van de Eindhovenaren tegen Feyenoord. Het team van Peter Bosz behoudt tien punten voorsprong, dat gaat het nog altijd ongeslagen PSV met tien wedstrijden te spelen niet meer weggeven.

PSV
PSV
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Een grote Cubaanse Cohiba stak Peter Bosz na de Eredivisie-topper niet op, zelfs geen klein sigaartje. ‘Want dat hebben we niet verdiend’, zo verklaarde de trainer van PSV. Zijn team had immers niet gewonnen van Feyenoord terwijl Bosz vond dat dit wél had gemoeten. De Rotterdammers hadden immers de afgelopen weken tegen AS Roma en FC Groningen twee wedstrijden meer ge speeld dan PSV. ‘Dus hadden we bij hen de duimschroeven veel meer aan moeten draaien’, vond Bosz.

Zoals wel vaker dit seizoen was de Apeldoorner best zeer kritisch op zijn ploeg terwijl dat niet geheel logisch was. Natuurlijk, als we puur inzoomen op de kraker tegen Feyenoord, dan had PSV het veldoverwicht de eerste helft in meer doelpunten kunnen en moeten uitdrukken. En ja, Olivier Boscagli was zichzelf niet. De Fransman die al het gehele seizoen uitblinkt bij PSV leverde nu zomaar ballen in, liep onder ballen door en hij stond met zijn geklungel aan de gelijkmaker van Yankuba Minteh nadat Malik Tillman PSV al na vier minuten op zeer fraaie wijze op voorsprong had gezet.